Het gaat om de trommelmaat met je condensdroger. Grotere trommels zorgen voor meer luchtcirculatie rond de kleding, wat snellere droogtijden en minder kreukels betekent. Ze zijn meestal efficiënter dan kleinere modellen – maar alleen als ze volledig geladen zijn. Iedereen die moeite heeft om een volledige lading bij elkaar te krijgen, zal waarschijnlijk profiteren van een kleinere machine.

Hoe Zit Het Met De Verschillende Afmetingen Van Condensdrogers

Om u te helpen visualiseren wat de afmetingen betekenen, kunt u zich voorstellen dat elke kilogram (kg) trommelinhoud gelijk is aan één uitrusting. Een “outfit” wordt losjes geclassificeerd als broek, sokken, ondergoed en top.

  • Compacte drogers hebben trommels die geschikt zijn voor ladingen van 3-5 kg. Ze zijn gewoonlijk minstens 67 cm hoog, 48 cm breed en 47 cm diep.
  • Kleine drogers zijn alleen echt geschikt voor mensen die niet veel hoeven te wassen of die weinig ruimte hebben.

Wat Is Een Middelgrote Condensdroger Tegenwoordig?

De meeste mensen kiezen voor een middelgrote machine met een capaciteit van 6-7 kg, staand op 80cm tot 85cm hoog, 60cm breed en tussen 53cm en 63cm diep. De meeste variatie tussen de machines zit in de diepte – wat een verschil kan maken voor de plaats waar ze geplaatst kunnen worden.

condensdroger

Wat Zijn Over Het Algemeen Grote Condensdrogers?

Grote drogers kunnen ladingen van 8 kg en meer aan en zijn beter geschikt voor grotere huishoudens. De grotere trommel droogt kleding beter, maar je zult meer energie verbruiken dan je nodig hebt als je deze consequent onder de trommel vult.

Je Hebt Verschillende Soorten Programma’s Op Een Condensdroger

De meeste machines hebben een kastdroog- en strijkdroogprogramma. Zoals de naam al doet vermoeden, moet het “kast droog”-programma u in staat stellen uw kleding rechtstreeks van de droger naar de kast te verplaatsen. “Droog strijken” programma’s laten de kleding een beetje vochtig achter, zodat ze gemakkelijk te strijken is.

beste condensdroger

  • Veel programma’s hebben ook een synthetische instelling. Hiervoor moet je de trommel tot ongeveer de helft van de totale capaciteit vullen, omdat kunststoffen meer bewegingsvrijheid nodig hebben dan hun katoenen tegenhangers.
  • Let ook op de instellingen voor wol of delicatesse, die het mogelijk maken om stoffen die anders door overmatige hitte of tuimelen geruïneerd zouden worden, snel te drogen.
  • Een “koele” instelling is nuttig voor het verfrissen van ongewassen kleding; de koele lucht helpt om geuren te verwijderen. Maar de belangrijkste functie ervan is om kleding veiliger te maken om te hanteren aan het einde van een lange tuimelgang – hete denim is ongemakkelijk voor de handen, maar hete ritsen en knopen kunnen ronduit gevaarlijk zijn.